A hónap fotója

2018 Január

Forrás: internet

2017 December

Forrás internet: https://russianuniverse.files.wordpress.com/2014/12/lake-baikal-in-winter.jpg

BAIKAL LAKE IN WINTER

Bajkál tó - Oroszország

2017. November

Machu Picchu teraszai

Forrás:  Saját [ Truck-Trailer & Parts Kft. ]

Machu Picchu teraszai - Peru

"Machu Picchu (ejtsd: macsu pikcsu, kecsua nyelven a. m. "Öreg csúcs") az egykori Inka Birodalom romvárosa a perui Cusco megyében; izgalmas és festői fekvésű régészeti lelőhely. Az Andok hegyláncai között, egy csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg a kis erődített város, amelyet 1450 körül Pacsakutek Jupanki inka király (1438-1471) parancsára építettek és 1570-ben hagytak el, majd kb. 400 évig "pihent", míg 1911-ben újra fel nem fedezték (újrafelfedezőjének személye vitatott).

A város klasszikus inka építéstechnológiával épült: a tökéletesre csiszolt, hibátlanul illeszkedő vörös gránittömbökből rakott robusztus falak kötőanyag nélkül, száraz falazással épültek. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu nem volt igazi város, inkább az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból és obszervatóriumokból álló komplexum, ahol a Nap különleges tiszteletének nyomai is megtalálhatók. A város legszentebb pontjai az Intihuatana - "az a hely ahová kipányvázták a Napot"-, a Naptemplom és a Háromablakos templom.

Machu Picchut és természetes környezetét 1981-ben "perui történelmi szentély" címmel ruházták fel, mint különlegesen fontos kulturális értéket őrző szent területet. 1983-ban az UNESCO az Emberiség Kulturális és Természeti Örökségévé nyilvánította. 2007-ben a Világ Új Hét Csodájának egyike lett."

Forrás: wikipedia:   https://hu.wikipedia.org/wiki/Machu_Picchu

Kép: Google Iconic Ruins of Machu Picchu & The Cusco Region ' and Beyond

1920 × 1080 Keresés kép alapján Lama and Machu Picchu in Peru in South America