PROGRAMOK

Prágai tavasz

Miután nagy nehezen kitavaszodott, nyakunkba vettük a nagy világot. Bizonyára a jó munkánkért jutalomutazást kaptunk a vezetéstől. Prága városába indultunk. A hosszú buszutazás és az egyenetlen aszfalt az autópályán nagyon frusztrált bennünket, ezért feszültségünket a sörös dobozok és üvegek nyitogatásával vezettük le. Persze, ha már kinyitottuk, némi undorral meg is ittunk néhányat. Azután hirtelen nagyon jó kedvünk lett, és örömmel érkeztünk Prágába. A város majdnem olyan szép volt, mint Budapest, de igazán nem tudtuk pontosan megítélni, mert a viszonyítási képességünk egyenes arányosságban romlott a prágai ser fogyasztásával. Az esti vacsora és a másnapi reggeli alkalmával rácsodálkoztunk a világra, és egymásra. Egyesekről eddig nem tudtuk, hogy ennyit tudnak enni, másokról kiderült, hogy tejet is tudnak inni. Másnap városnézéssel és a prágai kocsmák felkeresésével ütöttük el az időt. Innen a jutalomút átalakult tanulmányi úttá. Megtanultuk a víztoronyelvet, és különböző számításokat végeztünk, hogy megtelt hólyaggal ki ér hamarabb a mellékhelyiséghez. A mi tudományos elfoglaltságaink annyira nem kötötték le lányok figyelmét, ezért ők múzeum látogatáson, és - bár ezt tagadják - nyilván hiányos ruházatú férfi előadáson vettek részt. A hazafelé tartó út vidámságban telt, felidéztük a legjobb pillanatokat, érdekes volt hogy erre nem mindenki emlékezett kristálytisztán.

Köszönjük a vezetőségnek.

Még mindig tél van, de mi már alapozunk

Nagy sajnálatunkra a mínuszok beszorítottak bennünket a szobákba, irodákba. A nyári kerékpártúrák még az emlékeinkben éltek, így nem volt nehéz igent mondani egy heti rendszerességgel megrendezett teremfoci felajánlására.

Rövid előkészítés után már robogtunk is a csóri focipályához. A terembe 9 fős társaság lépett be, de szerencsére hamar kiegészültünk és öt-öt mezőnyjátékossal a csapatok nekifeszültek a gömbölyű játékszernek. A csapatokban volt, aki majd 15 éve nem rúgott labdába, de hamar ráéreztünk a játék ízére. Potyogtak a gólok, a két csapat jól teletömte egymás hálóját. 90 perc játék után kellően elfáradtunk ahhoz, hogy közös megegyezéssel lefújjuk a mérkőzést. Mindenki épségben hagyta el a küzdőteret.

Gyors értékelés után hazaindultunk, bár a tervezett indulást hátráltatta egy tetőtér tűz oltásában résztvevő tűzoltóautó. Köszönjük a lehetőséget, várjuk a következő heti mérkőzést.

Scorpions koncert

Nagy örömmel értesültünk a hírről, mely szerint a rock nagy legendái közül a Scorpions Magyarországra látogat. Cégvezetőnk jóvoltából 9 jegy került megvásárlásra azoknak, akik ezt a zenei stílust kedvelik. Nagyon jó estének néztünk elébe. Kis csapatunk 2 autóval indult a Papp László Sportarénához, de a nagy nézőszám miatt messzebb parkoltunk le, és gyalogosan közelítettük meg helyszínt. A kapukon - több ellenőrzés után - gyorsan bejutottunk. A szektor keresése közben az első dolgunk volt felmérni a büfékínálatot, és hezitálás nélkül a csapolt sör minőségellenőrzése mellett döntöttek a férfiak. Kis folyosótúra után szektorunk csapóajtajához értünk, ahol izgatottan nézegettünk befelé. Egymást bíztatva megrohamoztuk az aréna belsejét. Utolsó "akadályként" már csak a helyi irányításban segítő "Staff" állt előttünk, akit hamar hátunk mögött hagytunk. A helyek méretei felvetették többekben a nyári sportolás folytatását és esetleges fogyókúra lehetőségét, mert félő volt, hogy a végén az egész sor székkel távozunk haza a fenekünkön (de szerencsére ez nem következett be). A koncert kezdetéig a jó hangulatú beszélgetések és szelfik készítése volt a jellemző. A fények elhalványodása előre jelezte a kezdést. A tömeg - mert ekkorra már tömeg volt álló - és ülőhelyen egyaránt - morajlása fokozódott. A Scorpions 17 számmal örvendeztetett meg minket, és még 2 ráadást is játszottak. Bebizonyították, hogy ugyan az idő múlik, de a Rock & Roll mindörökké él, és ők még sokáig szeretnék élvezni a fellépéseket. A koncert végén élményekkel feltöltődve indultunk vissza az autóinkhoz. A kijáratnál szembesültünk az időjárás nedvességtartalmának növekedésével, így esőben bőrig ázva tettük meg a kocsikhoz vezető utat. A koncert hatását az erős esőfüggöny sem tudta elmosni, így Halász Jutka és a kollégák Micimackót éltető dalocskájával, valamint az erre a zenére történő dobszólóval ütöttük el az időt az autópályán (bár a kollégák éneke nem volt "Scorpions-hangzás", azért a légdobok hangja feledtette az "énekesek" lelkesedéssel pótolt hangtónusát). Összességében mindannyian hihetetlen pozitív élményekkel gazdagodtunk, melyet ezúton is köszönünk!

  Karácsony és Évzáró ünnepség

A hagyományokat követve megtartásra került az év végi ünnepség. Az összejövetelnek a Kiskakas Étterem adott helyt.

A találkozón megemlékeztünk azokról a dolgozókról, akik régóta meghatározó szerepet töltenek be a cég életében. Volt, aki 5 éves emléklapot kapott, de bizony volt, akinek már a 15-s dukált. Az átadás után - zene mellett - jóízűen elfogyasztottuk a vacsorára felszolgált étkeket. A kulináris élvezetek után egy kis testmozgásra is lehetőség volt társastánc formájában. Jó hangulatban telt az idő egészen a zárásig, amikor is nehéz szívvel, de el kellett hagynunk a helyet.

Nyár végi kerékpártúra. 

A hőmérséklet és az előrejelzések is megerősítették a naptárat. Elmúlt a nyár, megkezdődött az ősz. A 20 fok, enyhén felhős idő ideális volt a biciklizésre, amit nem hagyhattuk ki. Heten indultunk Agárdra, hogy 22 km tekerés és kisebb-nagyobb megpróbáltatások után lepróbáljuk a halsütöde vendégszeretetét. Kis várakozás után megkaptuk sült halainkat és kolbászainkat. Miután elfogyasztottuk a rendeléseinket, és kellően kipihentük magunkat illetve kibeszéltük az úton történteket, visszaindultunk. A menetrögzítő szerint ugyan kicsit lassabb tempót tartva - a kisfaludi emelkedőt sikeresen teljesítve - de problémamentesen hazaértünk.

Végeredmények:

Össz Km.: 40,7 km ; Átlagsebesség: 15,2 km/h ; Max sebesség (a bátrabbaknak): 33 (42) km/h

  Truck-trailer sport nap Csór

    

Augusztus - Csór, Truck-Trailer Sport Nap.

A kerékpártúrát színesítendően, megrendezésre került a Truck-Trailer & Parts Kft. Sportnapja Csóron. A kollégák megmérették tudásukat és állóképességüket kispályás fociban, illetve szép és minőségi pályán a tekézésben is "egymásnak feszültek" a résztvevők. Meghívásunkra a németországi Trost partnerünk is megtisztelte a tornát csapatával, melyet nagy örömmel vettünk.

A focira három csapat nevezett:

1., Truck-Trailer csapata

2., Kósa és Tsa "FC"

3., Kecske FC (Német-magyar vegyes csapat)

Jó hangulatban kezdődött a viadal, bár a félidők vége felé némely kollégának már nem az eredmény volt a fontos, hanem a túlélés, hiszen a 38 oC komoly kihívás volt mindenkinek. A torna első mérkőzését a Kecske FC - Kósa és Tsa FC vívta, ahol a Kecske FC hamar bebizonyította, hogy ők bizony a babérkoszorúért jöttek. A végeredmény 9-5 a Kecskék javára. A Kósa és Tsa FC rövid pihenő után a Truck-Trailer csapata ellen javíthatott eredményén. Hasonló erősségű csapatok összecsapását taktikus játékkal és fegyelmezett védelmének köszönhetően a Kósa és Tsa FC nyerte meg. A nagy hőség ellenére kimondottan jó iramú meccs következett, mert a nemzetközi csapat - Kecske FC - a Truck-Trailer csapata ellen lépett fűre. A viadal első szakaszában a Kecskék nagyon megnyomták az iramot, és nagy gólelőnyre tettek szert. A Truck-Trailer csapat a második félidőre felvette a kesztyűt, és Kósa József góljainak köszönhetően rohamosan dolgozta le hátrányát, de sajnos a lefújáskor még így is hátrányban voltak. Kialakult a végső sorrend:

Aranyérem: Kecske FC (2-0)
Ezüstérem: Kósa és Tsa FC (1-1)
Bronzérem: Truck-Trailer (0-2)

A focimeccsek után egy 20 gurításos tekebajnokság vette kezdetét, melyen férfi és női ág került megrendezésre. Voltak, akik akkor játszottak először, és voltak, akik már nagyon jól ismerték a bábuk gyengéit. A 22 fős mezőny vegyes képet mutatott, de mindenki nagyon élvezte a játékot. A férfiaknál az első helyezett Sipos Sándor "Soma" lett 115 ponttal, második helyezett Jakab Zoltán 85 ponttal, míg a harmadik helyezett Herédi József 84 ponttal. A nők versenyét Kósáné Korényi Tímea nyerte 85 ponttal Csörgő Eszter előtt, aki 44 pontot gurított. A versenyek eredményhirdetésére - egy külön kis csapat által készített - ízletes pörkölt, valamint "köcsögbab" elfogyasztása és a pince-körtúra után került sor, melyen külföldi vendégeinknek is megköszöntük a résztvételt. Nagy örömünkre ők is jól érezték magukat, viszonzásként egy kapitányi mezt és egy 2L söröskorsót ajándékoztak a cégvezetőnknek, hogy otthon is tudjon inni "kecskét". A nap vége felé mindenki kellemes élményekkel hagyta el Csórt.

Reméljük, legközelebb ismét találkozunk egy hasonlóan jó rendezvényen!

Köszönjük!

  Velencei tó(R)túra kerékpárral.

      Székesfehérvár - Agárd - Székesfehérvár Távolság: kb. 50 km

Egészségmegőrzés? Csapategyesítő tréning? Mozgáskényszer? Bármelyik gondolat elég lenne ahhoz, hogy kerékpározásra adja a fejét az ember. A vezetőség mindegyik szempontot figyelembe vette, amikor megrendezte a kerékpártúrát az agárdi hekksütödéig. Kis csapat verbuválódott össze a távra, melyet munka végeztével kezdtünk teljesíteni motoros támogatással. Egy Székesfehérvár-Kisfalud pihenő után folytattuk utunkat. Kényelmes tempó és jó hangulat jellemezte az utat. A célnál csatlakoztak kollegáink, akikkel egy jó hangulatú "csapategyesítésben" vettünk részt. Miután feltöltődtünk étellel, itallal, élményekkel, elindultunk hazafelé a lemenő nap sugarai között. Hazaút eseményeként a kisfaludi emelkedőt lehet kiemelni, ami széthúzta ugyan a "mezőnyt", de mindenki sikeresen megoldotta a kihívást.

A sikeres túrán felbuzdulva elhatároztuk, hogy ezt meg kell ismételnünk. Az elhatározást tett követte, mert azóta 3 hasonlóan jó túra lett megrendezve. Lehetett vad forróság, erős szél, cégvezető és a kollégák mindíg teljesítették a maguk elé kitűzött célt. Az utolsó túránk a Velencei tó vízhiánya miatt kalandosra sikeredett, mert a megduzzasztott császár-víz elöntötte a kerékpár utat, melyen gázló módszerrel kellett áthaladni. Ez az akadály sem tudta csapatunkat eltántorítani a táv teljesítésétől.

Következő programként kispályás focival szeretnénk színesíteni mozgásigényünket.