cikk 0008.


FÉKNYEREGBEN VAGY?

Scania féknyereg problémákról

Éreztél már olyat, hogy már nem tudsz megállni ott, ahol szerettél volna?

Lassan itt az ősz, párásak csúszósak lesznek az utak. Egy ilyen esős, párás napon minden centiméterre szükségünk lesz, hogy biztonságosan megálljunk. 

A téli időszak előtt, mindenképp érdemes átvizsgáltatni a fék hatásfokát.

A Truck Trailer & Parts Kft. kiemelten nagy figyelmet fordít a fékrendszerek javítására, karbantartására. 

A műhelyünkben felújított Scania féknyergeket hivatalos műbizonylattal és 12 hónap garanciával adjuk.  

Egy tömítés hibától kiindulva, járjuk végig a végső katasztrófáig tartó folyamatot.

A féknyergen lévő tömítés elhasználódik, elöregszik. Pár száz forintos tétel. Nem fontos, nem lényeg. A tömítés repedése miatt a következőkben a nedvesség, a sár és egyéb szennyeződés szivárog be. A víz- a pára felgyorsítja a korróziót, rozsdásodni kezd az úszónyereg, majd megszorul. Ennek eredményeképp elkezd egyoldalosan kopni a fékbetét és a féktárcsa. 

Ezt úgy képzeljük el, hogy a kormányzott kerekeken lévő fékeken nem azonosan jelentkezik a fékhatás, durvább esetekben a kormánykerék fékezéskor hirtelen eltekeredik. 

Vegyük alapul, hogy a pótkocsin állt fent ez a probléma, és idővel tovább romlott a fékhatás a hátsó tengelyeknél. Rakottan csak azt vesszük észre, hogy a szerelvény nyomja, tolja a vontatót. Természetesen a gépes fék a nagyobb igénybevétel miatt túlmelegedhet, megéghet. A fékbetét felülete felkeményedik. Az optimális fékhatás tovább romlik. Ha ilyen helyzetben találjuk magunkat, csak a szerencse segíthet ki bennünket a belefutásos, vagy a gázolásos balesetből.

A fenti folyamat egy helytelenül beszerelt alkatrész miatt is kialakulhat. A fék munkahenger beszerelésénél a levegőztető furatnak mindig a föld felé, azaz lefelé kell állnia. Felülre, a tömítéssel ellátott felület kerüljön, hogy meggátolja a beszivárgást, és a korrózió kialakulását.

Igénybevétel után, vagy közben ellenőrizzük a járművünk kerekeit. Nézzük meg időnként, hogy nem melegszenek e fékdobok, a féknyergek.

Felújított Scania féknyergek garanciával!

Intelligens marketingesünk megjegyzése:
Vegyél féknyerget! Most!
Magyar lóra, Magyar féknyerget!