PROGRAMOK

Budapest- Bamako 2018 az őrült futam.

Idén a Truck-Trailer & Parts is képviseltette magát az afrikai rally-n. A főnök döntött úgy, hogy meglátogatja az őskontinenst. Erre a célra Sztella nevezetű Land Rovert készítettük fel a több, mint 8600km-es útra.A gyilok a csóri dombságon kezdődött. Ha valami törni akar, akkor itt törjön. Recsegés ropogás. Ennyit tapasztaltunk. A futóműben egy-két alkatrészt cserélni kellett. "Talán a kuplungon kellene állítani...
Fúrás faragás, cb rádió beépítés, ami a későbbiekben jó szolgálatot tett, mert az a huncut időjárás a mediterrán országokban nem meleget, hanem esőt, sőt még havazást is hozott. Milyen szerencse, hogy kifúrtuk a tetőt, így elláttuk a főnököt lágy esővízzel, amit a homlokának neki-nekiütögető kis műanyag vödröcskében gyűjtött össze vezetés közben. "Talán a kuplungon kellene állítani..."Az üzemanyag ellátással is voltak problémák. Ebbe a kocsiba időnként üzemanyagot is kell tölteni! Sokat eszik. Miért mondják, hogy eszik? Amikor inkább iszik. Iszik, mint állat..."Talán a kuplungon kellene állítani..."Na, mindegy átúszott Afrikába. Nem százháton, hanem kompháton. Ott meg meleg van. Meg por. Meg térkép és Atlasz...mindennek a tetejébe. Sztella abszolválta. "Talán a kuplungon kellene állítani..."

Aztán a Bícsen Sztellácska meg elásta magát. Jól jött a lapát, a sorkatonai kiképzés a 80-as évekből, meg az oldszpájszdezodor, ami izmokat generál, vagy mit. Mindegy ki lett szenvedve... "Talán a kuplungon kellene állítani..."

Végül is beért a célba, Gambia szép tengerpartos városába. Mi nem láttuk, de a főnök azt ígérte, hogy hoz diákat. Diáklányoknak jobban örülnénk, de ez van.

Sztella ott maradt. Az emlékek és a főnök visszatérnek.

"Talán a kuplungon kellett volna állítani..."

A Főszereplő holt fáradtan érkezett

2017 december


Az év végi hajrában a vezetőség arra is tudott időt szakítani, hogy egy családias disznótort rendezzen a Truck-Trailer & Parts Kft. titkos bázisán. 

A meg nem nevezett helyszínen, [Nem! nem Csóron!] az egész cég hivatalos volt az eseményre, még a csóri disznó is, akinek csak az egyik felét ismertük meg, amikor a helyszínre érkeztünk. 

A helyszínelők már elmentek a vizsgálat lezárult. Miután a nagy ijedség elmúlt gyorsan megittunk egy pár rövid italt, nehogy visszatérjen, mármint az ijedtség.

Ezek után az aktívabb és sertés anatómiában kiművelt munkatársak segítségével a főnök megkezdte a disznótorhoz felhasznált alkatrészeket leszerelni az alanyról. Az első és hátsó futóművek után a bőrborítást is sikerült lebontani.

Megint ittunk. Volt aki a sikerre, volt aki a szegény disznó lelki üdvéért, volt aki azért mert nem tudta mit kell kezdeni egy halotti toron, és volt aki azért ivott, mert tudta.

Szerencsére volt, aki nem csak ivott, hanem főzött is, és a folyamatosan leszerelt alkatrészekkel ügyeskedett, és ennek következményeként étel halmazállapotba rendezte azokat.

Előételnek frissen sütött máj került az asztalra. Délre a finom toros leves, Kora délutánra a disznótoros. Hamar elfogytak a finomságok, és ennek nagyon örültünk, és ha nagyon örülünk, akkor iszunk is egy keveset.

Jól telt a céges rendezvény! Köszönjük!

Jövőre a vegetáriánus segítők előnyben lesznek szerintem.

...és az absztinensek.

Szerintem ilyenek nem is léteznek.

Prágai tavasz

Miután nagy nehezen kitavaszodott, nyakunkba vettük a nagy világot. Bizonyára a jó munkánkért jutalomutazást kaptunk a vezetéstől. Prága városába indultunk. A hosszú buszutazás és az egyenetlen aszfalt az autópályán nagyon frusztrált bennünket, ezért feszültségünket a sörös dobozok és üvegek nyitogatásával vezettük le. Persze, ha már kinyitottuk, némi undorral meg is ittunk néhányat. Azután hirtelen nagyon jó kedvünk lett, és örömmel érkeztünk Prágába. A város majdnem olyan szép volt, mint Budapest, de igazán nem tudtuk pontosan megítélni, mert a viszonyítási képességünk egyenes arányosságban romlott a prágai ser fogyasztásával. Az esti vacsora és a másnapi reggeli alkalmával rácsodálkoztunk a világra, és egymásra. Egyesekről eddig nem tudtuk, hogy ennyit tudnak enni, másokról kiderült, hogy tejet is tudnak inni. Másnap városnézéssel és a prágai kocsmák felkeresésével ütöttük el az időt. Innen a jutalomút átalakult tanulmányi úttá. Megtanultuk a víztoronyelvet, és különböző számításokat végeztünk, hogy megtelt hólyaggal ki ér hamarabb a mellékhelyiséghez. A mi tudományos elfoglaltságaink annyira nem kötötték le lányok figyelmét, ezért ők múzeum látogatáson, és - bár ezt tagadják - nyilván hiányos ruházatú férfi előadáson vettek részt. A hazafelé tartó út vidámságban telt, felidéztük a legjobb pillanatokat, érdekes volt hogy erre nem mindenki emlékezett kristálytisztán.

Köszönjük a vezetőségnek.

Még mindig tél van, de mi már alapozunk

Nagy sajnálatunkra a mínuszok beszorítottak bennünket a szobákba, irodákba. A nyári kerékpártúrák még az emlékeinkben éltek, így nem volt nehéz igent mondani egy heti rendszerességgel megrendezett teremfoci felajánlására.

Rövid előkészítés után már robogtunk is a csóri focipályához. A terembe 9 fős társaság lépett be, de szerencsére hamar kiegészültünk és öt-öt mezőnyjátékossal a csapatok nekifeszültek a gömbölyű játékszernek. A csapatokban volt, aki majd 15 éve nem rúgott labdába, de hamar ráéreztünk a játék ízére. Potyogtak a gólok, a két csapat jól teletömte egymás hálóját. 90 perc játék után kellően elfáradtunk ahhoz, hogy közös megegyezéssel lefújjuk a mérkőzést. Mindenki épségben hagyta el a küzdőteret.

Gyors értékelés után hazaindultunk, bár a tervezett indulást hátráltatta egy tetőtér tűz oltásában résztvevő tűzoltóautó. Köszönjük a lehetőséget, várjuk a következő heti mérkőzést.

Scorpions koncert

Nagy örömmel értesültünk a hírről, mely szerint a rock nagy legendái közül a Scorpions Magyarországra látogat. Cégvezetőnk jóvoltából 9 jegy került megvásárlásra azoknak, akik ezt a zenei stílust kedvelik. Nagyon jó estének néztünk elébe. Kis csapatunk 2 autóval indult a Papp László Sportarénához, de a nagy nézőszám miatt messzebb parkoltunk le, és gyalogosan közelítettük meg helyszínt. A kapukon - több ellenőrzés után - gyorsan bejutottunk. A szektor keresése közben az első dolgunk volt felmérni a büfékínálatot, és hezitálás nélkül a csapolt sör minőségellenőrzése mellett döntöttek a férfiak. Kis folyosótúra után szektorunk csapóajtajához értünk, ahol izgatottan nézegettünk befelé. Egymást bíztatva megrohamoztuk az aréna belsejét. Utolsó "akadályként" már csak a helyi irányításban segítő "Staff" állt előttünk, akit hamar hátunk mögött hagytunk. A helyek méretei felvetették többekben a nyári sportolás folytatását és esetleges fogyókúra lehetőségét, mert félő volt, hogy a végén az egész sor székkel távozunk haza a fenekünkön (de szerencsére ez nem következett be). A koncert kezdetéig a jó hangulatú beszélgetések és szelfik készítése volt a jellemző. A fények elhalványodása előre jelezte a kezdést. A tömeg - mert ekkorra már tömeg volt álló - és ülőhelyen egyaránt - morajlása fokozódott. A Scorpions 17 számmal örvendeztetett meg minket, és még 2 ráadást is játszottak. Bebizonyították, hogy ugyan az idő múlik, de a Rock & Roll mindörökké él, és ők még sokáig szeretnék élvezni a fellépéseket. A koncert végén élményekkel feltöltődve indultunk vissza az autóinkhoz. A kijáratnál szembesültünk az időjárás nedvességtartalmának növekedésével, így esőben bőrig ázva tettük meg a kocsikhoz vezető utat. A koncert hatását az erős esőfüggöny sem tudta elmosni, így Halász Jutka és a kollégák Micimackót éltető dalocskájával, valamint az erre a zenére történő dobszólóval ütöttük el az időt az autópályán (bár a kollégák éneke nem volt "Scorpions-hangzás", azért a légdobok hangja feledtette az "énekesek" lelkesedéssel pótolt hangtónusát). Összességében mindannyian hihetetlen pozitív élményekkel gazdagodtunk, melyet ezúton is köszönünk!

  Karácsony és Évzáró ünnepség

A hagyományokat követve megtartásra került az év végi ünnepség. Az összejövetelnek a Kiskakas Étterem adott helyt.

A találkozón megemlékeztünk azokról a dolgozókról, akik régóta meghatározó szerepet töltenek be a cég életében. Volt, aki 5 éves emléklapot kapott, de bizony volt, akinek már a 15-s dukált. Az átadás után - zene mellett - jóízűen elfogyasztottuk a vacsorára felszolgált étkeket. A kulináris élvezetek után egy kis testmozgásra is lehetőség volt társastánc formájában. Jó hangulatban telt az idő egészen a zárásig, amikor is nehéz szívvel, de el kellett hagynunk a helyet.

Nyár végi kerékpártúra. 

A hőmérséklet és az előrejelzések is megerősítették a naptárat. Elmúlt a nyár, megkezdődött az ősz. A 20 fok, enyhén felhős idő ideális volt a biciklizésre, amit nem hagyhattuk ki. Heten indultunk Agárdra, hogy 22 km tekerés és kisebb-nagyobb megpróbáltatások után lepróbáljuk a halsütöde vendégszeretetét. Kis várakozás után megkaptuk sült halainkat és kolbászainkat. Miután elfogyasztottuk a rendeléseinket, és kellően kipihentük magunkat illetve kibeszéltük az úton történteket, visszaindultunk. A menetrögzítő szerint ugyan kicsit lassabb tempót tartva - a kisfaludi emelkedőt sikeresen teljesítve - de problémamentesen hazaértünk.

Végeredmények:

Össz Km.: 40,7 km ; Átlagsebesség: 15,2 km/h ; Max sebesség (a bátrabbaknak): 33 (42) km/h

  Truck-trailer sport nap Csór

    

Augusztus - Csór, Truck-Trailer Sport Nap.

A kerékpártúrát színesítendően, megrendezésre került a Truck-Trailer & Parts Kft. Sportnapja Csóron. A kollégák megmérették tudásukat és állóképességüket kispályás fociban, illetve szép és minőségi pályán a tekézésben is "egymásnak feszültek" a résztvevők. Meghívásunkra a németországi Trost partnerünk is megtisztelte a tornát csapatával, melyet nagy örömmel vettünk.

A focira három csapat nevezett:

1., Truck-Trailer csapata

2., Kósa és Tsa "FC"

3., Kecske FC (Német-magyar vegyes csapat)

Jó hangulatban kezdődött a viadal, bár a félidők vége felé némely kollégának már nem az eredmény volt a fontos, hanem a túlélés, hiszen a 38 oC komoly kihívás volt mindenkinek. A torna első mérkőzését a Kecske FC - Kósa és Tsa FC vívta, ahol a Kecske FC hamar bebizonyította, hogy ők bizony a babérkoszorúért jöttek. A végeredmény 9-5 a Kecskék javára. A Kósa és Tsa FC rövid pihenő után a Truck-Trailer csapata ellen javíthatott eredményén. Hasonló erősségű csapatok összecsapását taktikus játékkal és fegyelmezett védelmének köszönhetően a Kósa és Tsa FC nyerte meg. A nagy hőség ellenére kimondottan jó iramú meccs következett, mert a nemzetközi csapat - Kecske FC - a Truck-Trailer csapata ellen lépett fűre. A viadal első szakaszában a Kecskék nagyon megnyomták az iramot, és nagy gólelőnyre tettek szert. A Truck-Trailer csapat a második félidőre felvette a kesztyűt, és Kósa József góljainak köszönhetően rohamosan dolgozta le hátrányát, de sajnos a lefújáskor még így is hátrányban voltak. Kialakult a végső sorrend:

Aranyérem: Kecske FC (2-0)
Ezüstérem: Kósa és Tsa FC (1-1)
Bronzérem: Truck-Trailer (0-2)

A focimeccsek után egy 20 gurításos tekebajnokság vette kezdetét, melyen férfi és női ág került megrendezésre. Voltak, akik akkor játszottak először, és voltak, akik már nagyon jól ismerték a bábuk gyengéit. A 22 fős mezőny vegyes képet mutatott, de mindenki nagyon élvezte a játékot. A férfiaknál az első helyezett Sipos Sándor "Soma" lett 115 ponttal, második helyezett Jakab Zoltán 85 ponttal, míg a harmadik helyezett Herédi József 84 ponttal. A nők versenyét Kósáné Korényi Tímea nyerte 85 ponttal Csörgő Eszter előtt, aki 44 pontot gurított. A versenyek eredményhirdetésére - egy külön kis csapat által készített - ízletes pörkölt, valamint "köcsögbab" elfogyasztása és a pince-körtúra után került sor, melyen külföldi vendégeinknek is megköszöntük a résztvételt. Nagy örömünkre ők is jól érezték magukat, viszonzásként egy kapitányi mezt és egy 2L söröskorsót ajándékoztak a cégvezetőnknek, hogy otthon is tudjon inni "kecskét". A nap vége felé mindenki kellemes élményekkel hagyta el Csórt.

Reméljük, legközelebb ismét találkozunk egy hasonlóan jó rendezvényen!

Köszönjük!

  Velencei tó(R)túra kerékpárral.

      Székesfehérvár - Agárd - Székesfehérvár Távolság: kb. 50 km

Egészségmegőrzés? Csapategyesítő tréning? Mozgáskényszer? Bármelyik gondolat elég lenne ahhoz, hogy kerékpározásra adja a fejét az ember. A vezetőség mindegyik szempontot figyelembe vette, amikor megrendezte a kerékpártúrát az agárdi hekksütödéig. Kis csapat verbuválódott össze a távra, melyet munka végeztével kezdtünk teljesíteni motoros támogatással. Egy Székesfehérvár-Kisfalud pihenő után folytattuk utunkat. Kényelmes tempó és jó hangulat jellemezte az utat. A célnál csatlakoztak kollegáink, akikkel egy jó hangulatú "csapategyesítésben" vettünk részt. Miután feltöltődtünk étellel, itallal, élményekkel, elindultunk hazafelé a lemenő nap sugarai között. Hazaút eseményeként a kisfaludi emelkedőt lehet kiemelni, ami széthúzta ugyan a "mezőnyt", de mindenki sikeresen megoldotta a kihívást.

A sikeres túrán felbuzdulva elhatároztuk, hogy ezt meg kell ismételnünk. Az elhatározást tett követte, mert azóta 3 hasonlóan jó túra lett megrendezve. Lehetett vad forróság, erős szél, cégvezető és a kollégák mindíg teljesítették a maguk elé kitűzött célt. Az utolsó túránk a Velencei tó vízhiánya miatt kalandosra sikeredett, mert a megduzzasztott császár-víz elöntötte a kerékpár utat, melyen gázló módszerrel kellett áthaladni. Ez az akadály sem tudta csapatunkat eltántorítani a táv teljesítésétől.

Következő programként kispályás focival szeretnénk színesíteni mozgásigényünket.