ALVÁZKERET

Scania alváz és felépítmény

Truck Trailer Scania alvázkeret
Truck Trailer Scania alvázkeret

A haszongépjárművek alváza egyedi és nem átruházható. A Truck-Trailer & Parts Kft. bontott alvázat nem is forgalmaz újrahasznosításra.

 Egy Scania kamion példa: XLER4X20005297675

Az alvázszámban szereplő:

  • R betű, a kabin méretét,
  • a 4X2 a hajtási képletet jelöli.
  • A Scania haszongépjármű beazonosításához az utolsó hét szám megadása elégséges!

Egy SCANIA tehergépkocsi összeszerelési folyamata nagyjából hét órát vesz igénybe és az összeszerelő szalag 65 állomása mentén mintegy 500 ember munkáját jelenti.

A SCANIA általában 8-8,5 hetes szállítási határidővel dolgozik, azaz ennyi idő telik el a rendelés leadásától a kész jármű ügyfélhez történő leszállításáig.

A SCANIA tehergépkocsik a vállalat moduláris gyártási rendszerét felhasználva készülnek. A rendszer lehetővé teszi, hogy bármilyen járműt legyárthassanak, miközben korlátozott számú alkatrészt és részegységet használnak fel.

Az ügyfelek pontosan a fuvarozási igényeiknek megfelelő járművet kapják meg, függetlenül attól, hogy épp a világ mely pontján dolgoznak a járművek, gyorsan hozzájuthatnak a szükséges alkatrészekhez, valamint a megbízható szervizkiszolgáláshoz.

A tehergépkocsi rendelésével egyidejűleg számos folyamat elindul. A SCANIA konszern haszongépjármű gyártóegységeiben megkezdődik a tengelyek, a motor, a fülke, az alváz és a sebességváltó összeállítása.

Miután ezek elkészültek, leszállítják őket a tehergépkocsi rendeltetési helyéhez legközelebb található összeszerelő üzembe. Ilyen összeszerelő üzem működik Södertälje-ban (Svédország), Angers-ban (Franciaország), Sao Bernardo do Campo-ban (Brazília) és Zwolle-ban (Hollandia).